Roel Daenen over stripprofessoren in De wereld van Sofie

9 november is de Internationale dag van de uitvinder, tenminste als je in Duitsland, Oostenrijk of Zwitserland woont. In België vonden ze dat de uitvinder ook de nodige aandacht moest krijgen dus draaide het radioprogramma De wereld van Sofie helemaal rond uitvinders. En waar vind je meer uitvinders dan in strips? Roel Daenen, hoofdredacteur van Stripgids kwam aan het woord en vertelde breeduit over de talrijke stripprofessoren zoals Adhemar, Zonnebloem en Gobelijn. Waarom zijn ze een vast ingrediënt in zoveel stripklassiekers? Hoe realistisch en zinvol waren die uitvindingen? En vinden we nog uitvinders in de hedendaagse strip? Zijn antwoorden kan je beluisteren op: https://radio1.be/luister/select/de-wereld-van-sofie/roel-daenen-een-professor-in-een-strip-is-iemand-die-dingen-mogelijk-maakt-die-normale-mensen-niet-vermogen?#podium19#podium19