Herdenkingstentoonstelling Peter van Straaten in Allard Pierson

In december is het vijf jaar geleden dat Peter van Straaten overleed. Vijf jaar later, exact op zijn sterfdatum 8 december, organiseert het Allard Pierson in Amsterdam een herdenkingstentoonstelling over de chroniqueur van het naoorlogse Nederland.

Dat doet ze aan de hand van de keuzes van acht gastconservatoren waaronder Els Timmerman, de weduwe van Van Straaten. Zij kozen elk vanuit hun eigen achtergrond tekeningen en cartoons die ze wilden tonen aan het publiek. De expo met de toepasselijke naam ‘Misschien valt er wat te lachen’ is te bezichtigen tot en met 13 maart 2022.

Wij zijn er zeker van dat er zeker wat valt te lachen. Meer info vind je op https://allardpierson.nl/bezoek/tentoonstellingen/misschien-valt-er-wat-te-lachen/.