Suske en Wiske zetten Mercy Ships in de kijker

Een nieuw Suske en Wiske album is niet altijd groot nieuws maar wordt eerder telkens gecatagoriseerd als leuk nieuws. Toch hebben de geesteskinderen van Willy Vandersteen met het nieuwste album De drijvende dokters opnieuw het nieuws gehaald. Hierin zetten ze de internationale liefdadigheidsorganisatie Mercy Ships in de kijker, die met ziekenhuisschepen naar landen varen waar mensen amper of niet toegang hebben tot medische zorgen.

De strip werd afgelopen week gepresenteerd op de Global Mercy, een van de schepen die in de haven van Antwerpen ligt en volledig wordt ingericht als ziekenhuisschip. Volgende lente vaart het naar Senegal en zal het daar mensen in nood gaan helpen. Voorwaar een mooi initiatief. In de strip gaat Tante Sidonia aan de slag als vrijwilliger bij Mercy Ships, maar dan verdwijnt ze plots spoorloos. Suske en Wiske snellen ter hulp. Als dat maar goed komt…