Oud maakt plaats voor nieuw

Al twintig jaar werkt de stad Antwerpen gestaag aan een parcours van stripmuren. Zo kan de stad met enige trots veertien stripmuren presenteren van bekende en minderbekende stripauteurs (Vandersteen, Matena, Bosschaert, Kim,…). Al moeten we ‘kon’ schrijven, want de stripmuur van Brecht Evens, toch wel een grote naam in de internationale stripwereld, wordt op dit moment afgebroken om plaats te maken voor een nieuwbouwproject.

Stripmuren.be, de organisatie achter de Antwerpse stripmuren, heeft de voorbije twee jaren alles uit de kast gehaald om de stripmuur van de sloop te redden. Wat dus duidelijk niet gelukt is en zo verdwijnt een van de mooiste stripmuren die Antwerpen rijk is.

De organisatie blijft echter niet bij de pakken zitten. Ze gaan heel de sloop filmen, zetten dat online en zullen ook nog enkele brokstukken veilen. Geen nood overigens, er zijn nog meer dan genoeg mooie stripmuren in Antwerpen die je kan gaan bewonderen. Meer info vind je op https://stripmuren.be/.