Kristof Berte schrijft Jommeke

Wie genoten heeft van De Bergenvaarders, dat vorig jaar in Eppo te lezen was, zal het verteltalent van Kristof Berte zeker onderkennen. De Belgische stripauteur, die overigens ook heel goed overweg kan met het tekenpotlood (o.a. Lise op monstereiland) heeft nu het scenario geschreven van het Jommeke-avontuur Het verpeste kamp.

Een grote eer want Jommeke van wijlen Jef Nys blijft een populaire reeks in Vlaanderen. Is dit de start van een hele reeks scenario’s? “Dat is momenteel nog niet 100% zeker, maar het blijft zeker niet bij één album aangezien ik nu bijna klaar ben met het tweede”, lacht Berte. “De tekenaars schrijven echter zelf ook graag scenario’s, dus ik denk dat het  af en toe eens eentje tussendoor zal zijn.”

Niet dat de stripauteur dan op zijn lauweren blijft rusten. “Na deze Jommeke werk ik verder aan het scenario van een strip voor Eppo. Opnieuw een historische avonturenstrip. En daarna heb ik nog geen werk, dus vanaf april is mijn agenda volledig leeg (lacht).”

Het 308ste Jommeke-verhaal verschijnt volgende maand en werd getekend door Philippe Delzenne.