Ophef rondom Sigmund

Dat strips tot op de dag van vandaag nog steeds de nodige emoties kunnen oproepen, vinden wij goed nieuws. Het maatschappelijk belang van het ons zo gekoesterde medium blijft zo groot.

Deze keer was er ophef over een aflevering van Sigmund, de eigenwijze psychiater van Peter de Wit, die verscheen in De Volkskrant. De immer cynische strippsychiater mengt zich in het debat over de ongevaccineerde medemens in de maatschappij. Vooral Sigmunds woorden “Misschien sterven ze allemaal uit” is in het verkeerde keelgat geschoten.

Al blijkt dan snel dat iedereen de strip anders weet te interpreteren. Sommigen vinden dat de strip de tweedeling in de maatschappij aanwakkert of dat er en doodwens naar de ongevaccineerden wordt gestuurd. Anderen kunnen er hard mee lachen en vinden de strip eerder een aanval op de gevaccineerden en hun ijskoude houding naar de antivaxers toe. Welke mening ook, vel vooral zelf je oordeel.