Jan Bosschaert maakt hommage aan suske en wiske

Het was De Fameuze Fanclub die met het nieuws naar buiten mocht komen, maar wij zijn een goede tweede! Jan Bosschaert (o.a. Sam, Jaguar) en Heden Verse Vis-scenarist Marc Legendre zijn het volgende duo die zich magn wagen aan een hommage-album van Suske en Wiske.

Het album, dat in mei 2022 verschijnt, krijgt de titel Geduvel op de heide. De korte inhoud van het verhaal: Lambik koopt een caravan en organiseert een uitstap met Jerom en tante Sidonia naar de Kalmthoutse heide. Suske en Wiske verblijven er op het landgoed van een oude bekende, maar wanneer de anderen ter plaatse komen, blijkt hun kampplaats overhoop gehaald en zijn ze verdwenen.

Het is niet de eerste keer dat Bosschaert de helden van Willy Vandersteen tekent. In 2015 mocht hij ze al eens vereeuwigen op papier voor één van de albums die verschenen ten voordele van SOS Kinderdorpen. De link met Suske en Wiske en Marc Legendre zullen we Amorasgewijs niet opmerken.