Tennessee doet Maus in de ban

In Amerika, meer bepaald in Tennessee, werd het meesterwerk Maus van Art Spiegelman verbannen van de leeslijst omdat er één afbeelding van een naakte vrouw en een achttal keer in gevloekt wordt. We geven je even een moment om dat te laten bezinken.

Maar… omdat wij positivo’s zijn, gingen wij op zoek naar goed nieuws in dit … tja … laten we er geen woorden aan vuil maken. Door de internationale persbelangstelling voor deze ban kreeg de verkoop van de graphic novel een boost van jewelste.

Zo lezen we op Bleeding Cool dat Maus is op dit moment de twaalfde best verkopende graphic novel is op Amazon en dat op de dertiende plaats de complete Maus staat te blinken. Daar worden wij nu eens gelukkig van. De olifant baart een muis zeggen ze toch? Wel, hier is het omgekeerde waar. Overigens is Maus sinds kort ook te bestellen in de Eppo shop!