Middelburg pakt uit met twee stadtekenaars

Wij zijn fan van alle mogelijke initiatieven die stripmakers en hun werk in de kijker zetten. Zo pakt Middelburg uit met niet één, maar twee stadstekenaars. De eerste zal bij de meeste stripliefhebbers wel een belletje doen rinkelen: Boris Peeters, bekend als lid van het Lamelos-collectief en onlangs nog in de schijnwerpers met zijn boek Wie is die vogel?. De tweede is urban sketcher Christien van Driel. Hun opdracht is om een jaar lang tekeningen te maken van Middelburg – de stad en de inwoners – zodat er zo een tijdsbeeld ontstaat in uiteenlopende tekeningen. “Stadstekenaar van Middelburg zijn, is een hele eer. En het is een kans voor mezelf om nieuwe inspiratie op te doen voor mijn werk als striptekenaar”, aldus Boris Peeters. Wij zijn alvast heel benieuwd.