Crowdfundingsactie de ufo’s van Soesterberg

Bram Roza, oprichter van UFO Meldpunt Nederland, is al een aantal jaren bezig met het maken van een nieuwe documentaire met de titel De Ufo’s van Soesterberg.

Het verhaal buigt zich over een vreemde gebeurtenis in de vroege ochtend van 3 februari 1979 op de vliegbasis Soesterberg. Daar waren toen minstens twaalf militairen getuige van een mysterieus object dat over de vliegbasis vloog. De gebeurtenis is altijd onverklaard gebleven.

Wat is dan de link met de stripwereld? Naast het feit dat Bram stripliefhebber is en fervent Eppolezer was, zijn de illustraties die in de documentaire te zien zullen zijn van filmmaker en graphic novelist Richard Raaphorst en zijn team. “Elke close encounter in de documentaire zal vertolkt worden door een andere illustrator maar het ‘hoofdevenement’, de massawaarneming op de vliegbasis, neemt Richard voor zijn rekening”, vertelt Bram Roza ons.

De crowdfunding loopt over enkele dagen af dus als je nog wilt steunen dan kan dat via https://www.voordekunst.nl/projecten/13290-de-ufos-van-soesterberg.