Kuifje in automuseum Brussel

Autoworld, het automuseum in Brussel, pakt uit met een nieuwe permanente tentoonstelling: De auto’s van Kuifje. Inderdaad, de stripheld van Hergé krijgt een prominente plaats in het museum dat gelegen is in het Jubelpark.

Niet verwonderlijk want in de stripreeks van de gekuifde stripheld kan men niet minder dan 79 verschillende automodellen ontdekken. Van de beroemde Ford T van Kuifje in Congo, de Lincoln Torpedo Grand Sport uit De sigaren van de farao tot de bestelwagen van slagerij Van Kampen en de 2 PK van Janssen en Jansen.

De nieuwe ruimte is opgevat als een plaatje uit een stripboek. Men betreedt het auto-universum van Kuifje via een ingenieuze optische illusie. Schaalmodellen van de meest legendarische voertuigen die door Hergé werden getekend zijn tentoongesteld in acht etalagekasten. En via een groot scherm kan men getuige zijn van de making-off van een miniatuur in 3D.

Als kers op de taart worden ook twee echte auto’s tentoongesteld aan de ingang van de zone: de Ford T van Kuifje in Congo en de rode Willys Jeep uit Kuifje en het zwarte goud. Meer info vind je op https://www.autoworld.be/nl/.

Oh ja, en als je er dan toch bent dan kan je meteen ook in een racebolide van Michel Vaillant kruipen. Zeker doen!