Grootste stripfestival van Europa mocht weer plaatsvinden

Opgelucht dat het allemaal kon plaatsvinden, we hebben het over het grootste stripfestival van Europa en dat is nog steeds Angoulême. De duizenden bezoekers zijn dus de grote winnaars, net zoals de organisatoren.

Maar er waren nog meer winnaars in het Franse stadje, die van het soort van mensen die een prijs mochten afhalen op een podium. Als eerste noemen we Julie Doucet, zij ging met de prestigieuze Grote Prijs van Angoulême lopen. De Canadese, die bekend staat om als een van de eerste stripmaker die met autobiografische strips aan het werk ging, kreeg de prijs uit handen van de vorige laureaat Chris Ware.

Er werden ook prijzen voor de beste stripalbums uitgereikt: de prijs voor het beste album ging naar de Braziliaanse auteur Marcello Quinanilha voor het (nog) niet in het Nederlandse vertaalde Écoute, jolie Marcia. Zo waren er nog meer prijzen die in de Nederlandstalig lezende publiek niet te vinden zijn.

Gelukkig ging de prijs voor de beste serie naar een reeks die ook hier te lezen is: Hoop in bange dagen, waarin Émile Bravo Robbedoes en Kwabbernoot laat opdraven als verzetsfiguren in WOII.