Lunters Vrouwtje wordt vervangen door Lucky Luke

Lucky Luuk. Nee, geen schrijffout. We hebben het wel degelijk over Lucky Luuk, maar dat de cowboy die sneller schiet dan zijn schaduw er iets mee te maken heeft, staat buiten kijf.

Maak kennis met Luuk de Vries, hij is tien jaar oud en rijdt nu al rond met een racemachine die 100 kilometer per uur haalt. Slik, de schrijver van dit stukje was toen juist verlost van zijn zijwieltjes aan de fiets en was al blij dat hij zich kon rechthouden op dat vehikel.

De jongeman uit Lunteren is een groot talent en eindigde in 2021 als vierde in de Molenaar NSF 100 Cup. Niets speciaal, zeg je? Wel als je weet dat het podium bezet werd door jongens die drie à vier jaar ouder als Luuk zijn. Een kampioen in spe dus.

En als het nieuwe seizoen van start gaat dan zal overal weer de variant van de Lunterse vlag verschijnen. Niet met het Lunters Vrouwtje, maar met de afbeelding van stripheld Lucky Luke. Succes Luuk!