Stripdagen Haarlem en Cross Comix presenteren nieuwe stripmakersprijs

Een nieuwe prijs ziet dankzij Stripdagen Haarlem en Cross Comix Rotterdam het licht. Samen presenteren zij de Small Press Award, een stripmakersprijs die in de even jaren uitgereikt zal worden in Haarlem en in de oneven jaren in Rotterdam.

De prijs bekroont de beste small press uitgave uit Nederland en Vlaanderen. Small press, voor wie het niet meteen kan thuisbrengen, zijn in eigen beheer gepubliceerde stripuitgaves in een beperkte oplage. Ben jij zo’n small press-tekenaar / uitgever? Dan kan je jouw inzending nog indienen tot en met 7 mei 2022.

De jury die zich buigt over al dat moois bestaat uit Wasco, Joost Swarte en Borinka Beeke. Aan de prijs is ook een geldbedrag verbonden namelijk een bedrag van 1500 euro en een expositiemogelijkheid tijdens Cross Comix 2023, de tweede en derde prijs bestaan uit elk 500 euro. De eerste uitreiking vindt plaats op 3 juni 2022. Meer info is te vinden op www.stripdagenhaarlem.nl