Vlaamse scouts hebben Suske en Wiske als mascotte

Willy Vandersteen is altijd een scout geweest. Hij was dan ook jaren lid van de Vossen-patrouille van de 24ste Merksem-VVKS, Sint Franciscus. Zijn totemnaam? Sluwe Vos. Beter dan Brutale Bultrug om maar iets te noemen.

Dit geheel terzijde. Met een geestelijk vader die een verleden heeft in de scouts zal het niet verbazen dat op de vijfentwintigste World Scout Jamboree de Vlaamse scouts uitpakken met Suske en Wiske als mascotte. Die Jamboree vindt plaats in augustus 2023 en al dat reizen kost geld. Ook daar worden de helden van Vandersteen voor ingeschakeld.

Er komt een speciale editie van het Suske en Wiske-verhaal De Wervelende Waterzak in zowel het Nederlands als het Frans die de jeugdbewegingen voor 12 euro mogen verkopen. Eens scout, altijd scout.