Fenomenaal bedrag voor Captain America vs hitler comic

Geen record maar er werd wel een fenomenaal bedrag betaald voor de allereerste comic met Captain America in de hoofdrol. Met een wereldbekende cover, want de superheld van Jack Kirby en Joe Simon geeft Hitler daar een vuistslag van jewelste terwijl de kogels van de nazisoldaten hem schijnbaar niet deren. Dit alles negen maanden vooraleer Amerika zich mengde in WOII. Met recht dus een iconische tekening.

Zoals dat wel meer gaat is zo’n allereerste strip plots veel geld waard en dat wordt met de nodige tamtam aangekondigd. Dat heeft geholpen want de comic, in bijna perfecte staat, werd voor zomaar eventjes 3,1 miljoen dollar afgehamerd op de veiling georganiseerd door Heritage Auctions in Dallas.

Geen record maar wel een duizelingwekkend bedrag dat ervoor zorgt dat Captain America zich nu in het rijtje van Superman en Spider-Man mag zetten. Die twee vullen de top 3 van hoogste veilingrijs voor een comic book: Spider-Mans eerste verschijning staat op plaats 1 en twee albums met Supermans eerste verschijning bezetten plaats 2 en 3. Een welverdiende vierde plaats dus.