Marloes Dekkers wint P. Hans Frankfurtherprijs

Vorige week mochten we verkondigen dat Aimée de Jongh de Stripschapprijs 2022 heeft gewonnen, nu hebben we nog meer prijzennieuws. De P. Hans Frankfurtherprijs, de stripprijs die uitgereikt wordt aan personen of instanties die bijzonder verdienstelijk zijn geweest voor de strip, gaat dit jaar naar inkleurster Marloes Dekkers.

“Marloes is één van de meest gevraagde, productiefste, bekendste en beste inkleurders van ons land. We kunnen gerust zeggen dat we te maken hebben met een autoriteit op dit gebied”, zo vertelt het juryverslag ons. En gelijk hebben ze.

Meccano, Familieziek, de integrale van Rampokan, het Robbedoesverhaal Tulpen uit Istanboel, het Suske en Wiske-hommagealbum Cromimi en de stripreeks De Nachtwacht zijn maar enkele van de vele strips waarin Marloes Dekkers haar gekleurde signatuur mocht verwerken. Voor Eppo kleurde ze vorig jaar nog de moordstrip Poppy in.

Weerom dus een mooie winnares, een terechte laureate en een grote buiging voor Marloes Dekkers!