Bernarduscollege komt met nieuw album

Een school die onder begeleiding van stripauteurs een strip maken over hun patroonheiligen, het is iets wat we niet al te vaak tegenkomen. Het Bernarduscollege in het Belgische Oudenaarde heeft echter al een grote voorgeschiedenis wat dat betreft.

In 2008 en 2010 maakte de school al een stripalbum. Dat was onder begeleiding en op scenario van Ivan Adriaenssens en ook voor dit derde album Wie is Berndsy? werd beroep gedaan op de stripauteur. Ivan nam ook een deel van het tekenwerk op zich maar het leuke is dat de (oud-)leerlingen het scenario mee mochten uittekenen. Een van die oud-leerlingen is Kristof Berte, bekend van De Bergenvaarders en De Dataafse opstand (dat momenteel in Eppo te lezen is).

Wie is Berndsy? is een educatieve strip gemaakt over de patroonheilige van de school, Bernardus van Clairvaux. Men gaat op zoek naar een onbekende graffitikunstenaar die elke nacht een verwijzing naar Bernardus van Clairvaux aanbrengt op een monument in de stad. De strip is te bestellen via info@bernarduscollege.be of bij de dienst Toerisme van Oudenaarde.