Het multiversum van Don Lawrence en Martin Lodewijk

De Stripdagen Haarlem staan voor de deur. Niet letterlijk, dat zou best vervelend kunnen worden. Vooraleer helse woordgrappen dit bericht overnemen, gaan we snel over tot de orde van de dag. Op die Stripdagen in Haarlem (3 tot en met 12 juni) zal je ook een bijzondere tentoonstelling kunnen bezoeken: Storm in de geest – Het multiversum van Don Lawrence en Martin Lodewijk. Waar gaat deze expo over? De uitzinnige Stormverhalen die zich afspelen in het multiversum Pandarve zijn bijzonder te noemen. In elk album wordt een nieuwe wereld geïntroduceerd. Het zijn rijk geïllustreerde omgevingen met eigen wetten en regels. Dankzij de verhaallijnen met open einde stopt de fantasiewereld niet op de laatste pagina, maar gaat door in de wereld van de lezers. Hoe verzin je steeds weer een nieuwe wereld? Welke moeilijkheden kom je tegen? In de tentoonstelling ‘Storm in de geest’ wordt het multiversum van Don Lawrence en Martin Lodewijk in beeld gebracht met veel aandacht voor de schitterende werelden van Pandarve. Ook zijn er enkele originelen tekeningen te zien. ‘Storm in de geest is te zien van 3 juni t/m 19 juni in Museum van de Geest | Dolhuys, wat zojuist genomineerd is voor European Museum of the Year. Aanrader dus!