Neal Adams op 80 jarige leeftijd overleden

Tachtig jaar is hij geworden. Neal Adams, die op 28 april stierf aan een bloedvergiftiging, was één van de grootste comictekenaars. Een legende die gaat. Wie herinnert zich immers niet de iconische comic waarin Muhammad Ali het opneemt tegen Superman? Adams was ook de man die Batman volwassen maakte, grimmiger. De Batman die wij dus nu zo goed kennen. Legendarische nevenfiguren creëerde hij: Ra’s al Ghul en zijn dochter Talia en de Man-Bat. Onder zijn tekenhoede werd The Joker de moordzuchtige gekkerd die de aartsvijand werd van de vleermuisman. Maar Adems tekende niet alleen Batman: Green Lantern, Green Arrow, X-Men, The Avengers,… De lijst is schier eindeloos. Naast tekenen was Adams ook iemand die zich bezighield met de sociale situatie van stripauteurs en de auteursrechten. Sociaal voelend en iemand die tal van comictekenaars heeft beïnvloed, een grote man is ons ontgaan. In Eppo 11 staan we uitgebreider stil bij zijn dood.