Belgisch Stripcentrum zoekt huurders

Ben je een stripauteur? Werk je momenteel aan een project? Ben je op zoek naar een inspirerende en boeiende werkruimte? Dan is dit voorstel misschien wel wat je nodig hebt.

Het BSC nodigt je uit je kandidatuur in te dienen om deel uit te maken van een gedeeld stripatelier, DE DRUKKERIJ. De Drukkerij, gelegen aan de Berlaimontlaan 56 in het hartje van Brussel opent haar deuren voor jou van 01/09/2022 tot 31/08/2023.

Hier zullen 8 auteurs gedurende een volledig jaar de kans krijgen om aan hun persoonlijke projecten te werken in een gemeubelde ruimte die gedeeltelijk is uitgerust (scanner en printer) met alle benodigdheden voor de creatie en de verwezenlijking van een stripproject.
Deze gedeelde ruimte wordt gratis ter beschikking gesteld aan de geselecteerde auteurs. De deelnemers verbinden zich ertoe hun werkplaats een jaar lang in te vullen en bij te dragen aan een collectief project. De invulling van dit gezamenlijke project kan in de loop van het jaar evolueren, maar mag voor de deelnemers in geen geval meer dan 4 dagen werk per kwartaal in beslag nemen.

Geïnteresseerd? Nog meer info vind je op stripmuseum.be/nl/nieuwsflits/oproep-tot-kandidaturen-collectief-stripatelier.