Uitreiking Stripschappenningen in het Groninger Forum

Afgelopen weekend was de Nederlandse stripwereld te gast in het Groninger Forum. In samenwerking met het lokale strip-, animatie en gamemuseum Storyworld reikte het Stripschap daar de Stripschappenningen uit. De winnaars die uit de bus kwamen zetten we even op een rijtje: Dagen van Zand van Aimée de Jongh (Album van het jaar), Brugpieper Roos Vink 5: Snotneus! van Jan Vriends (Jeugdalbum van het jaar) en Wie Is die Vogel?! van Boris Peeters (Info & Integraal). Er waren echter nog meer winnaars. Wederom Aimée de Jongh met haar welverdiende Stripschapprijs en inkleurster Marloes Dekkers voor de P. Hans Franfurtherprijs mochten het podium op om hun prijzen in ontvangst te nemen. Tot slot werd er ook een nieuwe prijs in het leven geroepen: de Storyworld Publieksprijs. Een prijs voor het album dat het meest werd ontleend in de bibliotheek van het Groninger Forum. En dat was Max Havelaar van Eric Heuvel en Jos van Waterschoot. Aan alle winnaars, proficiat! (foto Alex Odijk)