Strips horen thuis in de wereldliteratuur

Wij wisten het al heel lang en kaartten het meermaals aan op menig familiefeest, waarop vervolgens tante Euzebie opvallend met haar ogen begon te draaien en iedereen plots opa’s verhalen over ‘den oorlog’ veel interessanter vond.

Strips horen thuis in de wereldliteratuur. Een mening die plots waarde krijgt en serieus genomen wordt, omdat deze geponeerd wordt door de deftige Britse uitgeverij Penguin. Ze poneren deze mening niet lukraak maar zetten de woorden ook om in daden.

Een aantal Marvel-helden – Captain America, Spider-Man en Black Panther – worden opgenomen in de prestigieuze serie klassiekers die de uitgeverij uitgeeft. Zo krijg je een mooi overzicht van de gouden tijden van Marvel en proef je van de oorsprong van reeksen die tegenwoordig bioscoopzalen doet vullen.

Als kers op de taart krijg je er nog wat essays over de bekende superhelden bij. We hadden het in deze nieuwsbrief al over nostalgie. Wel, ja, dit wordt dus bestellen…