Cowboy Henk krijgt een make over

Kortrijk is de thuisbasis van Lucky Luke, al pakken ze daar vreemd genoeg nooit echt groots mee uit. Een andere cowboy staat tegenwoordig hoog op de politieke agenda van de plaatselijke overheid. In 2004 hebben ze namelijk in de Belgische stad een grote buste van Cowboy Henk, een creatie van Herr Seele en Kamagurka, geplaatst opgetrokken uit decoratieve bladplanten van verschillende kleuren, die op een metalen structuur zijn geënt, de zogenaamde mozaïekbeplanting.

Zo ontstaat een driedimensionale sculptuur. Die sculptuur is nu helemaal aan het verpieteren en daar wil Kortrijk samen met Herr Seele iets aan doen. In 2023 zou het beeld – met nieuwe ‘nep’ klimop of in een andere vorm (polyester) – helemaal terug moeten blinken.

Wie het beeld wilt zien, rijdt naar de rotonde van de Oudenaardsesteenweg (N8), aan de E17-afrit en oprit richting Waregem. En dit verzinnen we niet. De grote buste waakt er over de vier Daltons windmolens langs de autosnelweg.