Helena Vandersteen in podcast van Jeroen Franssens

De gemeente Kalmthout heeft een podcast. Dat is op zich geen wereldnieuws en dat beseffen we maar al te goed. De Antwerpse gemeente is echter onmiskenbaar verbonden aan Willy Vandersteen. Studio Vandersteen was immers gelegen in Kalmthout. Sinds ettelijke jaren kan je er ook het Suske en Wiske Kindermuseum bezoeken.

Even terug naar de podcast waar Jeroen Franssens op zoek gaat naar lokale verhalen. Het mag niet verwonderen dat hij uiteindelijk bij Helena Vandersteen – de dochter van – en haar man, de bekende acteur Alex Wilequet terechtkomt. Een mooie aflevering is het geworden en natuurlijk moet het ook gaan over Suske en Wiske, de stripreeks van Helena’s vader.

“Net als Wiske ben ik heel erg nieuwsgierig en assertief. Als kind gedroeg ik me meer als een kwajongen dan als een braaf meisje. Laten we zeggen dat de minder goede eigenschappen van Wiske een stukje naar mij wijzen”, zegt Helena in de podcast.

Nieuwsgierig geworden naar meer. De volledige podcast in te beluisteren je HIER.