Nieuwe Asterix wordt aangekondigd

Het blijft telkens groot nieuws en niet alleen in dat onoverwinnelijke dorpje maar over heel de wereld. Jawel, een nieuwe Asterix wordt aangekondigd en we krijgen er meteen een datum bij: 26 oktober 2023. Dat hoef je niet in je agenda te zetten want wanneer het zover is dan zal het nieuws weer bol staan van de ‘ixxen’. De promotie start nu al. Met de aankondiging van de releasedatum, met een teaserpagina (die we hier tonen en niet in het album zal staan) maar ook met het nieuws dat de onoverwinnelijke Galliërs een nieuwe scenarist krijgen. Scenarist Jean-Yves Ferri moet namelijk door zijn drukke andere schrijfopdrachten even de pen laten aan Fabrice Caro alias FabCaro. Dat even telt dan voor één album maar. Dan neemt Ferri de fakkel terug over. Over de inhoud van de nieuwe Asterix is gewoontegetrouw niets bekend en ook een titel is van heinde en ver niet te zien. Geen paniek, de komende maanden zal dat nieuws ons druppelgewijs wel bereiken.