Ritstier schrijft Elly de Olifant: Mamma! Waar ben je?

Bijna veertig jaar schrijft en tekent Willem Ritstier strips en wenskaarten. Een kinderboek ontbrak echter nog op zijn CV. Tot nu… Bij uitgeverij Menlu verscheen deze maand van zijn hand Elly de Olifant: Mamma! Waar ben je? Even aankloppen bij Willem dus!

“Al heel lang wilde ik een prentenboek maken, maar ik kon nooit een geschikte uitgever vinden. Ze beschouwden mij altijd als stripauteur”, vertelt Willem. “Een prentenboek is heel leuk om te maken. Weer iets heel anders dan een strip. Het is een andere manier van vertellen en je kunt ook andere stijlen uitproberen die niet zo geschikt zijn voor strips.”

Hoe groot was de uitdaging dan om zo’n kinderboek te maken? “Aan ideeën heb ik nooit gebrek en in principe kan ik voor iedere doelgroep schrijven. Het is een manier van inleven. Dat maakt het vak ook zo leuk, vind ik.”
En het boek zelf tekenen was ook belangrijk? “Ja, het was heel belangrijk, omdat juist dat de reden was dat ik een prentenboek wilde maken. Ik vind het gewoon heel leuk om diverse stijltjes te proberen. Daar leent een prentenboek zich dus perfect voor.”

Willem is terecht blij, dus mogen we nog meer kinderboeken van hem verwachten? “Het volgende prentenboek is al in productie. David Steenhuyse doet de vormgeving. En mocht het aanslaan, dan liggen er nog wat ideeën klaar.” Maar eerst moet je deze gaan kopen in de winkel.