Rob Westendorp wint Hal Foster Award

Afgelopen week werd de Hal Foster Award uitgereikt. Voor wie het concept van deze prijs niet kent, het is een wisselbeker die wordt uitgereikt aan wie zich verdienstelijk maakt in de wereld van het beeldverhaal. De vorige laureaat van de award geeft dus deze prestigieuze wisselbokaal door. Dat was in 2018 Ann Jossart, bekend van uitgeverij Oogachtend en de Leuvense stripwinkel Het Besloten Land en zij mocht de Hal Foster Award uitreiken aan vormgever Rob Westendorp. Een grote eer voor de vormgever die o.a. de vormgeving verzorgt voor het blad Aline en werkt voor uitgeverijen als Concerto Books en Oogachtend.

In het wereldje is Westendorp een naam, een tovenaar met lay-out, een beetje de overtreffende trap van een vormgever of zoals Jossart het beschreef in haar toespraak: “Vormgevers werken nog meer dan uitgevers in de periferie van het vak, maar zijn onmisbaar. Rob Westendorp slaagt er in van een boek een object te maken, een hebbeding dat je wil vastpakken, strelen, koesteren en vooral in je eigen kast wil hebben. Wat Rob ook zo bijzonder maakt is dat hij echt aan de slag gaat met de auteur, zet ze aan het werk, kijkt hoe hij het werk beter kan maken en maakt ze zeer blij met het boek dat ze uiteindelijk in handen krijgen.”

Een welverdiend applaus voor Rob!