Nieuwe spin-off: Galaxa, de fee van het licht

Een nieuwe spin-off ziet het licht en dat laatste past bij het hoofdpersonage dat de strip moet dragen: Galaxa, de fee van het licht. Voor wie haar nog niet kent: Galaxa verscheen voor het eerst in De Rode Ridder, toen nog getekend door wijlen Karel Biddeloo. Het bewuste album kreeg de titel De toverspiegel mee en de stoere ridder Johan werd plots overvallen door vlinders in de buik. Galaxa speelt mee in drieëntwintig albums van De Rode Ridder en ook in vele natte dromen van puberende jongens (dat weten we van een vriend). Nu, vijftig jaar na haar eerste verschijning krijgt de bevallige fee haar eigen reeks en die wordt getekend door geen onbekende voor de Eppo-lezers: Romano Molenaar! Jawel, de tekenaar van Storm en Roodhaar zal de trilogie – want dat wordt het tenzij het een groot succes wordt dan volgen er nog albums – tekenen op scenario van Peter Van Gucht, die dan weer bekend is als scenarist van Suske en Wiske. Voor de kleurtjes zorgt virtuoos Shirow Di Rosso. Het eerste deel verschijnt in september, de twee andere delen eind dit jaar en begin volgend jaar. Wij zijn alvast heel benieuwd!

 

Nieuwe spin-off Galaxa, de fee van het licht