Stripgids Salon in Turnhout komt terug!

Voor hen die vanavond liever niet lui en gezapig op hun bank naar het kleine scherm willen kijken, hebben we een warm alternatief. Het tweede Stripgids Salon in Turnhout vindt namelijk plaats in Turnhout.

In het eerste Stripgids Salon van 2022 in februari kreeg het publiek een primeur voorgeschoteld. Catharina Cochuyt, weduwe van de geestelijke vader van Nero Marc Sleen, vertelde toen dat Dirk Stallaert en Kim Duchateau aan een nieuwe Nero werkten.

Het eerstvolgende Stripgids Salon op 4 juni, vanavond dus, zal sowieso ook voor een primeur zorgen. Met gasten als Hec Leemans, volop in de belangstelling met de Bakelandt-integrales en zijn FC De Kampioenen-strip die zijn 25-jarige jubileum viert en Jan Bosschaert, die in mei uitpakte met een hommagestrip van Suske en Wiske, is gezelligheid al gegarandeerd.

Karolina Szejda, jong tekentalent dat al een graphic novel (Tram 5) en een kinderboek achter haar naam staan heeft, komt haar verhaal vertellen. De vierde gaste is niemand minder dan Nathalie Carpentier, grafisch journaliste en auteur van de strip rond de Turnhoutse Parkwijk. De gespreksavond wordt zoals steeds in goede banen geleid door VRT-journaliste Marjan Temmerman.

Stripgids Salon • 4 juni 2022 – 19u30 • De Warande (Turnhout) – Tuinzaal • Entree gratis