Dubbele tentoonstelling bij Kazerne Dossin

Geen idee hoe het bij jou zit, maar wij op de redactie zitten al heel erg in vakantiemodus (maar vertel het niet aan onze hoofdredacteur). En dan ga je al gauw op zoek naar uitjes. Een van die uitjes die op onze agenda staat, is Kazerne Dossin in het Belgische Mechelen. Sowieso een indrukwekkend museum, zo een waar je stil van wordt.

Deze keer krijg je er nog een extra stripdimensie bij want nog tot en met 18 september loopt de dubbele tentoonstelling ‘Gewone mensen in oorlogstijd’. Een expo die het Robbedoes-vierluik Hoop in bange dagen van Émile Bravo combineert met het tweeluik Scherven/Littekens van Erik De Graaf.

De tentoonstelling neemt je aan de hand van verschillende scènes mee langs de morele dilemma’s en situaties waar de ‘gewone mensen’ voor kwamen te staan in de maalstroom van de Tweede Wereldoorlog, en stelt je de vraag wat jij in hun plaats zou hebben gedaan.

Interesse? Meer info vind je op https://kazernedossin.eu/expo/gastexpo-gewone-mensen-in-oorlogstijd/.