Het nadeel van de twijfel nu ook in Amerika uitgebracht

Ype Driessen ziet zijn queer graphic novel Het nadeel van de twijfel nu ook in Amerika uitgebracht worden. De vertaalrechten op de fotostrip zijn verkocht aan de Amerikaanse uitgeverij Street Noise Books. Het is na het Franse Flblb de tweede internationale uitgeverij die vertaalrechten heeft gekocht. Supernieuws dus voor Ype: “‘Ik ben er heel trots op dat mijn boek onderdak krijgt bij Street Noise Books. De uitgeverij zet zich in voor gelijkheid en tegen onderdrukking van stereotypering en ik voel me daar als maker van deze queer graphic novel heel erg bij thuis. Het nadeel van de twijfel is als autobiografische fotoroman nog altijd uniek in zijn soort, dus ik ben heel blij dat ook Frans- en Engelstalige lezers er straks kennis mee kunnen maken. Het boek speelt zich grotendeels af in Amsterdam, maar de thema’s van twijfelen over jezelf en zoeken naar je identiteit zijn natuurlijk herkenbaar voor mensen over de hele wereld.” Uiteraard, Ype, en proficiat!