expo over De Kiekeboes in het Wielingencentrum

De Kiekeboes, de populaire stripreeks van Merho, verscheen voor het eerst in 1977. Dat betekent dus een jubileum en bij zo’n feestje hoort ook een feestelijke expo. In Wenduine, aan de Belgische kust, loopt de komende twee maanden – juli en augustus dus – een tentoonstelling van de bekende Vlaamse stripfamilie. Geen originelen te bekijken maar wel een heuse de Kiekeboesstraat waarin je kan wandelen en waarbij je alle figuren uit de strip tegenkomt. Onderweg kom je heel wat te weten over de geschiedenis van de Kiekeboes en kan je ook een bezoek brengen aan het politiecommissariaat van inspecteur Sapperdeboere, in de tuin van Nonkel Vital wandelen of de kantoren van Toproddel bezoeken. Kortom een ideale uitstap met het gezin: zon, zee, strand en een expo. Leuk weetje, de curator van de expo is Eppo-eindredacteur Kurt Morissens. De expo vindt plaats in het Wielingencentrum in Wenduine tot en met 28 augustus 2022.