Tentoonstelling Quaco in Kasteel Asten

Vakantiestemming, we hadden het er al eerder over en we zitten nog steeds in die vrolijke sfeer te werken. Daarom geven we je ook graag wat tips voor (s)trips mee. Want die geen zin heeft – al begrijpen we dat niet zo – om de expo van de Kiekeboes te bezoeken, die kan ook naar Kasteel Asten rijden. Daar is een tentoonstelling te bezichtigen over de voormalige slaaf Quaco en de trouwe lezer van deze nieuwssite weet dat zijn verhaal in stripvorm is gegoten door Ineke Mok en Eric Heuvel. Het verhaal van Quaco, die van 1790 tot 1792 als dienstknecht in Asten werkte, komt in de tentoonstelling tot leven. En dat hij in Asten werkte dat blijkt uit aantekeningen van kapitein John Gabriël Stedman die Quaco naar Nederland haalde. Die notities en tekeningen vormen nu de basis van de tentoonstelling bij de kasteelruïne in Heusden. De moeite om voor uit die hangmat te komen. Meer info: https://kasteelasten.nl/.