Met Urbanus op de fiets

Urbanus, en we doelen nu even op de stripcreatie van Willy Linthout, heeft een fietstocht gekregen. Een fietstocht die je brengt door Lokeren, Daknam, Eksaarde en een stukje Moerbeke.

Wacht even, is Urbanus niet afkomstig van Tollembeek in het Pajottenland? Klopt, maar de rechtgeaarde Urbanus-fan weet ongetwijfeld dat tekenaar Willy Linthout van Lokeren afkomstig is en daar nog steeds woont. Die fan weet ook dat het stripdorp van Urbanus gebaseerd is op die dorpjes waar je dus lustig voorbijfietst.

Een fietstocht waarbij Urbanus je gids is en het kan je zelfs een mooie prijs opleveren. Door het oplossen van de vragen in het boekje dat je kan kopen in een plaatselijk infopunt maak je kans op mooie prijzen! De hoofdprijs is een ticket voor vier personen voor een top voorstelling (musical, muziekoptreden, etc) naar keuze.

Smeer die fietsbenen dus maar in en kijk HIER voor meer info. Om het helemaal af te maken, kan je ook dit hilarische filmpje bekijken met Willy Linthout in de hoofdrol: https://fb.watch/e4Ws-VpC55/.

Nog extra nieuws: zoals je weet stopt de Urbanus-strip. Maar Willy Linthout blijft wel tekenen. Zijn nieuwe reeks heet De Familie Super. Meer info kan je HIER vinden.