Quaco, strip over slavernij vertaald

Quaco. Leven in slavernij, het eerste grote stripverhaal over het Nederlandse slavernijverleden, verscheen al weer zeven jaar geleden. Het verhaal van Quaco, de hoofdpersoon die werkelijk geleefd heeft, werd geschreven door Ineke Mok en getekend door Eric Heuvel.

Dit bijzondere boek verschijnt nu ook in het Engels. Een projectgroep van de universiteit van Sheffield onder leiding van Henriette Louwerse heeft een jaar aan de vertaling gewerkt. Niet alleen het album werd vertaald, ook het dossier en het educatief materiaal zoals de docentenhandleidingen en werkbladen konden op een vertaling rekenen.

Het album verschijnt volgende week. Een mooie mijlpaal waardoor het verhaal van Quaco nog bekender zal worden. Ook de website (quaco.info) wordt binnenkort in het Engels gelanceerd.

Bestel het Engelse album via de L SHOP: https://www.uitgeverijlshop.nl/quaco-my-life-in-slavery.html