De laatste keer Billie Turf-tocht in Zevenhuizen

Pure nostalgie. Wij herinneren het ons nog heel goed hoe wij gniffelend konden genieten van de avonturen van Billie Turf, het dikste studentje van de wereld. De immer etende Billie die op een kostschool zit, heeft een hekel aan school en is een ware doorn in het oog van meester Kwel.

Voor het 350-jarig bestaan van Zevenhuizen werd er begin 2000 een beeld onthuld gemaakt door Dorothé Jehoel. Dit beeld moest het volgende voorstellen: “De hoofdvorm roept associaties op met natuurlijke elementen als nieuw leven, groei en ontwikkeling, uit de wereld van planten en insecten. De gekruiste krul is een verwijzing naar de stapeling van gestoken turf. De wielen aan de basis geven richting en beweging aan het geheel. Het totaalbeeld is van een mollig, mobiel wezen dat onder het turf vandaan komt en zich in de nieuwe tijd in beweging zet of hier tijdelijk geparkeerd lijkt te staan.”

In de volksmond werd het beeld echter al snel Billie Turf genoemd. Kijk, zoiets vinden wij grappig. En we maken meteen van de gelegenheid gebruik om reclame te maken voor de Billie Turf-tocht op 18 juni, die elk jaar plaatsvindt maar dit jaar blijkbaar voor het laatst.

Als je meedoet kom je misschien zelfs Billie en Bessie Turf tegen die je een appeltje geven. Jawel, zij staan ook paraat. Inschrijven kan (maar je moet heel snel zijn) via billieturftocht.nl.