Nederlandse strippionier Dick Vlottes overleden

De Nederlandse strippionier Dick Vlottes is overleden. Zijn carrière startte in 1955 toen hij de Tarzan-strip tekende en schreef voor uitgeverij ATH. Daarna volgde een passage bij de Toonder Studio’s waar hij werkte aan o.a. Kappie en Tom Poes.

Tussendoor maakte hij ook nog De Groene Straal en de sciencefictionstrip Martin Evans. In Het Vrije Volk publiceerde hij Minter en Hinter en in diverse andere kranten verscheen ook Senmoet de Egyptenaar.

Het lijstje blijft alsmaar aangroeien: Botje Boons Avonturen, Ineke van Rijswijk, Leonie, het Horoscoopmeisje, De Krakers én Johan Cruyff Geeft Voetballes. Kortom, een oeuvre om u tegen te zeggen en waarvoor hij in 2015 de Bulletje en Boonestaak Schaal mocht ontvangen.

Vlottes is 89 jaar oud geworden.